Sommer, sol og varme ved den franske riviera | Nordfyns Bibliotek

Sommer, sol og varme ved den franske riviera

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Her i de kolde måneder må jeg nøjes med at drømme mig til sydligere himmelstrøg - eller læse bøger som foregår der. Jeg faldt over ”Vores sommer i Provence” af Jennifer Bohnet, og dén har givet lidt tiltrængt varme.


”Vores sommer i Provence” tager læseren med til Villa Belle Vue, et pragtfuldt tilflugtssted på Côte d'Azur, som Amy har arvet efter sin moster, og hvor hun nu tilbyder kortvarige refugieophold for forfattere og malere. At arve Belle Vue har ændret hendes liv, og nu vil hun give andre kvinder den samme mulighed. Amy beslutter derfor at tilbyde en ferie med alle udgifter betalt til tre heldige vindere gennem en Facebook-konkurrence. Hun aner ikke at hendes generøsitet vil føre til livslange venskaber mellem hende og de tre vindere - Chelsea, Matilda og Victoria.

Chelsea er en ung iværksætter, som blev offentligt ydmyget af sin ekskæreste, da forholdet endte, og derfor desperat trænger til at komme væk fra det hele. Vicky står ved en skillevej i sit liv. Børnene er rejst hjemmefra, og hun hellere vil være almindelig gamle Vicky Lewis – og ikke et parlamentsmedlems kone – så hun har brug for at finde sig selv igen. Og Matilda har mistet sin mand og må derfor genoverveje de planer og drømme, det var lagt for deres liv sammen. Kan hun finde modet til at forfølge dem på egen hånd?

”Vores sommer i Provence” er en fantastisk bog om fire kvinder fra forskellige generationer og samfundslag, der ved et tilfælde mødes på Belle Vue. De ender med at støtte hinanden på måder, de aldrig havde forestillet sig, skabe gode minder og knytte livslange venskaber.

Alt i alt en dejlig historie om at tage chancer, sadle om i livet og være åben over for nye mennesker. Det eneste problem med at læse den er, at nu vil jeg rigtig gerne på ferie i Provence!

af bibliotekar Mette Christiansen
 

Af Jennifer Bohnet (2021)
Amy har arvet en fantastisk villa i Provence, hvor hun for fem år siden åbnede "Villa belle Vue"-refugiet. For at give lidt tilbage udlover hun nu et ophold til tre kvinder. Det bliver en sommer fyldt med nye venskaber og begyndelser. Varme og velvære til alle, der kan lide feel good-bøger


Af: mec

Udgivet: Fredag 20. januar 2023 • Opdateret: Mandag 23. januar 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier