Læser du engelske bøger? Så kig her! | Nordfyns Bibliotek

Læser du engelske bøger? Så kig her!

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Nordfyns Biblioteker har indkøbt en række populære og gode romaner på engelsk for enhver smag.


Hvis du kunne tænke dig at læse en god bog på originalsproget, har du nu en god chance hos Nordfyns Biblioteker.

Vi har i den senere tid indkøbt en lang række bøger på engelsk, for at imødekomme den efterspørgsel vi har set på engelske bøger. Der er tale om populære og velanmeldte romaner fra eksempelvis USA, England og Canada. 

I udvalget har vi særligt set i retning af de unge, og der har vi skaffet bøger inden for flere genrer: Young Adult (moderne ungdomsbøger), Fantasyserier og hyggelige kærlighedshistorier. Flere af bøgerne har været filmatiseret til film og tv-serier på Netflix og andre streamingtjenester. 

Til det mere modne publikum har vi suppleret samlingen med en god del moderne klassikere, historiske romaner, thrillere og romantik. 

Vi håber med den nye samling, at vi kan favne bredt for enhver smag, for dem der gerne vil læse kvalitet på originalsproget. 


Vi foreslår 3 særligt udplukkede bøger fra samlingen:

Sally Rooney: Conversations with friends
Kærlighed med et drys af humor! Bogen af den irske forfatter Sally Rooney følger historien om Frances, en ung kvinde der drømmer om at blive forfatter, og hendes venskab med sin tidligere kæreste og skrivemakker, Bobbi. Sammen møder de et kunstnerpar, Melissa og Nick, og bliver involveret i deres liv på forskellige måder.
 

Anthony Doerr: All the light we cannot see
Pulitzer-prisvindende historisk roman. Romanen fortæller to parallelle historier, der udspiller sig under Anden Verdenskrig. Hovedpersonerne er Marie-Laure LeBlanc, en blind fransk pige, der flygter fra den tyske besættelse sammen med sin far, og Werner Pfennig, en tysk dreng, hvis talent for radioreparation bliver brugt af den tyske hær. Deres veje krydses på dramatisk vis i løbet af krigen. 
 

Rebecca Yarros: The Fourth Wing
Fantasy-bestseller! Tyveårige Violet Sorrengail fra Navarre burde egentlig have startet på notar-akademiet. Men nu har generalen, der også er Violets mor, fået Violet til at slutte sig til elitestudenterne der udvælges til drageryttere. Violet er stærk af sind men svag af krop, da hun er født med en sjælden bindevævssygdom – og drager knytter sig ikke til de sarteste!
 

af bibliotekar Nikolaj Deleuran

Af Sally Rooney (2018)
21-årige Frances er universitetsstuderende og spoken word kunstner. Da hun og exkæresten Bobbi møder ægteparret Melissa og Nick, opstår der et skæbnesvangert menage-a-quatre mellem de to par. I takt med at Frances forhold til Nick udvikler sig, smuldrer hendes facade
Af Anthony Doerr (2015)
Marie Laure lives with her father in Paris and is blind by age six. Her father builds her a model of their neighborhood, so she can memorize it and navigate the real streets. When the Germans occupy Paris, they flee to Saint-Malo on the coast. In Germany, Werner grows up enchanted by a crude radio he finds. He becomes a master at building and fixing radios, which wins him a place with the Hitler Youth. Werner travels throughout Europe, and finally to Saint-Malo, where his meets Marie Laure
Serie: 
Af Rebecca Yarros (2023)
Twenty-year-old Violet Sorrengail was supposed to enter the Scribe Quadrant, living a quiet life among books and history. Now, the commanding general,also known as her tough-as-talons mother,has ordered Violet to join the hundreds of candidates striving to become the elite of Navarre: dragon riders
Emneord: BookTok


Af: mec

Udgivet: Fredag 12. april 2024 • Opdateret: Fredag 12. april 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier