Krimi à la carte | Nordfyns Bibliotek

Krimi à la carte

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Mette Christiansen anbefaler ”Mord på menuen” af Rosemary Shrager.


Denne her bog følger virkelig opskriften på en god og fornøjelig hyggekrimi: tag en ligelig mikstur af Agatha Christie, Richard Osman og Elly Griffiths, tilsæt en smule uregerlig familie, rør det godt op med landsbycharme og lad det trække i herregårdsdødsfald. Giv det et twist med en god portion underfundige gastronomiske islæt, og voilà: et velsmagende mordmysterie!

Den pensionerede tv-kok Prudence Bulstrode og hendes 17-årige barnebarn Suki har lidt gnidninger efter den yngste kørte beruset i den ældstes autocamper. Mens Prudence overvejer hvad hun skal stille op med Suki, erfarer hun at hendes tidligere rival, Deirdre Shaw, er død. Deirdre var hyret til at arrangere en banket på herregården Farleigh Manor, og nu beder de Prudence om at tage over for hende. For at lære Suki lidt ansvarlighed ”rekrutterer” Prudence hende til at hjælpe sig.

Da Prudence og Suki ankommer til herregården fornemmer de hurtigt at noget sært er på færde. Udover at Deirdres lig blev fundet under pudsige omstændigheder, er stedet også ramme for et århundredegammelt uopklaret dødsfald. Da gæsterne til banketten rammes af madforgiftning, står det klart, at der tydeligvis er nogen til stede med onde hensigter. Hvad er det der foregår på Farleigh Manor? Og hvem står bag?

”Mord på menuen” er den britiske TV-kok Rosemary Shragers debut roman, og den første i en ny serie af Cotswolds-mysterier. Det er bogstaveligt talt en letfordøjelig læseoplevelse, der leverer præcis hvad den lover, med den rette mængde mystik og madbeskrivelser.
Den næste bog i serien hedder ”Døden i desserten”, og jeg glæder mig til at læse om hvad Prudence og Suki oplever næste gang.
 

af bibliotekar Mette Christiansen

Serie: 
Prudence Bulstrode er tv-kok og bliver hyret til at lave mad for et jagtselskab på et gammelt gods, fordi deres berømte kok er død i rabarberbedet. For læsere af hyggekrimier
Serie: 
Et lig findes indefrosset i en snemand. Endnu engang står tv-kokken Prudence Bulstrode og hendes barnebarn Suki ansigt til ansigt med et uhyggeligt mord. For alle læsere af hyggekrimier


Af: mec

Udgivet: Fredag 19. januar 2024 • Opdateret: Fredag 19. januar 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier