Lån et brætspil! | Nordfyns Bibliotek

Lån et brætspil!

Photo: Colourbox

Du kan låne brætspil på biblioteket.


Brætspil er fyldt med muligheder for hygge, glæde, fælles aktiviteter og fede oplevelser.

Du kan låne masser af sjove, spændende og udfordrende brætspil på biblioteket.

Kig forbi, og hent et spil - vi garanterer for hyggen!

 

Her er en oversigt over de spil, vi har til udlån:

 


7 wonders
 


7 Wonders

Verdens syv underværker kommer til live i et smukt illustrereret strategispil, og du står i spidsen for ét af dem. I 7 wonders skal spillerne træffe strategiske valg om at konkurrere på kultur, teknologi, handel eller militær. Det er et hurtigt og flot designet kortspil, hvor alle spillere er i gang på samme tid, og når man har prøvet det første gang får man hurtigt appetit på en runde mere.

 

2-7 spillere. (vi anbefaler at man er mindst 3)

60 min.

 

Bestil 7 Wonders
 

 

A la Carte
 


Á la Carte

Med små komfurer og stegepander er der lagt op til den store kokkedyst, hvor I både skal have fingersnilde og være parate til at gøre livet surt for jeres konkurrenter. På skift skal I krydre jeres mad, styre varmen på komfurerne, og forsøge at sabotere de andre kokke – og måske lykkes det ligefrem at lave nogle velsmagende retter undervejs.

 

2-4 spillere.

45 min.

 

Bestil Á la carte

 

   

Atlantis
 


Atlantis

Vulkanøen synker i havet, og der er ikke både nok til alle! Hvaler, hajer og søuhyrer truer jeres overlevelse, mens I kæmper for at komme væk og ind på fastlandet. Og selvfølgelig er I hinandens værste fjender.

 

2-4 spillere.

90 min.

 

Bestil Atlantis

 

 

Bananagrams
 


Bananagrams

Lad dit ordforråd bære frugt! Bananagrams er et krydsogtværs-spil i stil med Scrabble og Wordfeud, men her foregår spillet uden et bræt som fast ramme. I stedet skal man være hurtig til at danne sine ord – og omdanne dem, hvis ikke man kan få brugt sine bogstavsbrikker rigtigt. Vinderen er nemlig den der først har fået brugt alle sine bogstaver.

 

2-8 spillere.

20 min.

 

Bestil Bananagrams

 

 

Bang! The dice game
 


Bang! The Dice Game

Skuddueller, indianerangreb, dynamiteksplosioner og rolige stunder i saloonen. Det er hvad seks farverige terninger giver af oplevelser i dette bluffende westernspil, hvor sheriffen kæmper for at rense ud i byen, uden at vide hvem der er venner og fjender.
Du skal kunne læse engelsk.

 

3-8 spillere (vi anbefaler at man er mindst 4 – og spillet bliver kun bedre, jo flere man er!).

25 min.

 

Bestil Bang!

 

 

Battle Sheep
 


Battle Sheep

Fårene vil erobre verden! Eller i hvert fald så mange marker som muligt. Hver spiller kæmper om at få fordelt sin egen farve får ud på flest mulige felter, og hurtigt bliver der kamp om pladsen. Et hyggeligt tematiseret spil, som både er enormt ligetil og temmelig taktisk.

 

2-4 spillere.

20 min

 

Bestil Battle Sheep

 

 

Bezzerwizzer
 


Bezzerwizzer

En populær og stilren nyskabelse af quiz-genren. Du skal ikke alene have en bred paratviden, men også være opmærksom på dine modstanderes styrker og svagheder. Nøglen til at klare sig godt i Bezzerwizzer er nemlig at kunne tænke taktisk, så man kan komme af med de svære kategorier og måske frarøve modstanderen sine lette.

 

2-4 spillere.

45 min.

 

Bestil Bezzerwizzer

 

 

Carcassonne
 


Carcassonne

Et overraskende enkelt spil om at trække og lægge brikker, så de hele tiden passer til de brikker, der allerede ligger på bordet. Samtidig skal du prøve at planlægge, og knuse de andres planer. Fordi Carcassonne udvikler sig meget forskelligt fra spil til spil, har man glæde af at prøve det flere gange, og det er næsten altid en herlig oplevelse.

 

2-5 spillere. (vi anbefaler at man er mindst 3)

40 min.

 

Bestil Carcassonne

 

 

Catan
 


Catan

Rom blev ikke bygget på én dag – men det gør Catan. Hver især forsøger man at lede sin lille gruppe nybyggere til storhed på øen Catan, hvor både handel, held og taktik er vejen til sejr. Denne storklassiker indenfor familiestrategispil har mere end tyve år på bagen, men er stadig en fantastisk spiloplevelse.

 

2-4 spillere.

120 min.

 

Bestil Settlers of Catan

 

 

Codenames
 


Codenames

To rivaliserende spionmestre kender 25 agenters hemmelige identiteter – men deres holdkammerater kender kun agenternes kodenavne. I Codenames dyster to hold om at få kontaktet alle deres agenter først. Spionmestrene skal give hints, som kan lede deres holdkammerater til at gætte på de rigtige ord på bordet. Men pas på! Lejemorderen er i nærheden, og tager man først kontakt til ham, er det hele forbi.

 

2-8 spillere (vi anbefaler at man er mindst 4).

20 min.

 

Bestil Codenames

 


 

Dyr på dyr
 


Dyr på dyr

Det er ikke alle der har prøvet at balancere en tukan på et pindsvin, men her får man rigelig mulighed for det. En knaldrød terning afgør, hvem der skal sætte hvilke dyr ovenpå den store krokodille, og så er det ellers bare om at have ro på hånden. Et hyggeligt spil for alle aldre.

 

2-4 spillere.

20 min.

 

Bestil Dyr på dyr

 

 

 


Escape: the curse of the temple

Escape er et af de mest hektiske og intense kooperative spil. Spillet er realtid, hvor spillerne har 10 minutter til at flygte fra det kollapsende og forbandede tempel. Styrter templet sammen og dræber de tilbageværende, har alle tabt spillet.

 

1-5 spillere.

10 min.

 

Bestil Escape
 

 

Hanabi
 


Hanabi

Prøv jeres evner af som fyrværkerimestre! I Hanabi kan alle se hinandens kort – men ingen kan se sine egne. Derfor gælder det om at kommunikere med velvalgte ledetråde, så I hjælper hinanden til at spille de rigtige kort på det rigtige tidspunkt. Er i dygtige bliver aftenens fyrværkeri et mesterstykke, men vejrguderne straffer jer hårdt hvis I ikke er omhyggelige!

 

2-5 spillere (vi anbefaler at man er mindst 3).

30 min.

 

Bestil Hanabi

 

 

Hint
 


Hint

Et brilliant selskabsspil til de, som elsker quizspil der belønner mere end ren paratviden. I hold dyster I om at besvare alskens spørgsmål ved at tegne, mime, nynne og diskutere sig til point. Samtidig er der altid et forbudt ord til hvert spørgsmål, som holdet ikke må sige – så det er om at være forsigtig med sine fagter, lyde og kruseduller!

 

4-10 spillere.

60 min.

 

Bestil Hint

 

 

 


Icecool

Pingviner løber vilde rundt på skolen i det første knipsespil med brikker der svinger og hopper! Det er ikke bare cool, det er ICE COOL!

 

2-4 spillere.

30 min.

 

Bestil Icecool
 

 

Imagine
 


Imagine

De klassiske selskabslege Gæt og Grimasser samt Tegn og Gæt er her kogt ned i et lækkert og charmerende kortspil. Ud fra simple ledetråde skiftes spillerne til at få gættet deres hemmelige ord ved hjælp af gennemsigtige kort med alskens former, farver og symboler på. De transparente kort kan lægges ovenpå hinanden for at danne nye udtryk, så det er i høj grad kreativitet og kommunikation, der kommer på prøve.

 

3-8 spillere.

20 min.

 

Bestil Imagine

 

 

Jungle Speed
 


Jungle Speed

Hvis I vil have fart og latter, så prøv Jungle Speed. Jeres skarpsyn og reflekser sat på prøve, når I hen over bordet kæmper om at stjæle et totem placeret imellem jer. På skift vender I et kort, og så snart der er to eller flere ens på bordet, skal I prøve at snuppe totemmet før de andre. Den der får totemmet må nemlig give sine vendte kort til de langsommere spillere, og målet er at komme af med alle sine kort.

 

2-10 spillere.

15 min.

 

Bestil Jungle Speed

 

 

King og Tokyo
 


King of Tokyo

Hvis du er fan af monstre som Godzilla og King Kong, så er King of Tokyo lige noget for dig: her indtager hver spiller rollen som et kæmpemonster, der er gået amok i Tokyos gader. Alle prøver at udslette de andre monstre, samtidig med at man gør så meget skade på de mange højhuse som muligt. Spillet minder til dels om Yatzy, og også her kan man vinde på point – eller bare slå de andre ud!

 

2-6 spillere (vi anbefaler at man er mindst 3).

30 min.

 

Bestil King of Tokyo

 

 

Kingdomino
 


Kingdomino

Et farverigt og hyggeligt familiespil, som er let at lære, og som både har elementer af held og taktik. Spillerne bygger hvert sit lille kongerige af brikker, der alle er delt i to områder, ligesom dominobrikker. Men turrækkefølgen skifter, så den der i starten kun får de dårlige brikker sagtens kan blive den, der senere får fat i de bedste.

 

2-4 spillere.

20 min.

 

Bestil Kingdomino

 

 

No thanks
 


No Thanks!

Et kortspil designet til at være så enkelt som det er engagerende. På skift vælger deltagerne mellem at lægge en af deres chips på det vendte kort, for at slippe for at tage det, eller at tage kortet sammen med de chips, der allerede er lagt på kortet. Målet er at rage så få point til sig som muligt, og som regel består et spil af drillerier og grin, i takt med at man gør livet sværere og sværere for modstanderne.

 

3-7 spillere.

20 min.

 

Bestil No Thanks!

 

 

Pandemic
 


Pandemic - kan du redde verden:

Hvor gode er I til at samarbejde? Pandemic er en nervepirrende og udfordrende oplevelse, hvor I sammen skal besejre spillet. Spillerne påtager sig hver sin rolle som f.eks. forsker, koordinator eller ingeniør, og bruger deres forskellige specialevner til at standse sygdomsudbrud rundt om i verden. Der er adskillige måder at tabe spillet på, og kun én måde at vinde: udryd alle sygdomme inden det er for sent!

 

2-4 spillere.

60 min.

 

Bestil Pandemic

 

 

Patchwork
 


Patchwork

Kløgtigt lille puslespil med knapper og lapper. Dyst om at lave det skønneste og bedst sammenhængende kludetæppe, mens I evt. deler en kande te og et godt stykke kage. Patchwork er tilstrækkeligt nemt til at man let kaster sig ud i det – men det har også en taktisk dybde, hvor det betaler sig at tænke fremad og holde øje med den anden spillers bræt.

 

2 spillere.

20 min.

 

Bestil Patchwork

 

 

 


Qwixx

Enkelt terningespil hvor alle er i gang hele tiden - også når ikke det er ens egen tur. Når en spiller har kastet terningerne kan alle spillere krydse af på deres spilleplade. Jo flere krydser man sætter, jo flere point opnår man.

 

2-5 spillere.

15 min.

 

Bestil Qwixx

 

 

Ravnerok
 


Ravnerok

Ravneflokken samles på den gamle borgmur, og alle de gode pladser bliver hurtigt optaget. Hjælp ravnene til at finde de bedste pladser på din side af muren, og prøv at skubbe din modstanders fugle ned fra pladserne på den anden side af muren! Et hyggeligt og enkelt spil for næsten alle aldre.

 

2 spillere.

15 min.

 

Bestil Ravnerok

 

 

Rhino hero
 


Rhino Hero

Mød et heltemodigt (og uheldigt tungt) næsehorn, der er meget glad for at bestige høje huse. Rhino Hero er et kortbaseret spil, der minder lidt om Klodsmajor. På skift skal I bygge et højere og højere korthus, og indimellem skal næsehornet placeres højere oppe ad den vakkelvorne bygning. Her skal man virkelig have is i maven og ro på hænderne! Du skal kunne læse engelsk.

 

2-5 spillere.

15 min.

 

Bestil Rhino Hero

 

 

 


Roll for it!

Roll for it! er let at lære, men svært at lægge fra sig. Hver spiller starter spillet med seks terninger i en valgt farve, og tre kort lægges med forsiden opad på bordet. På tur skiftes I til at kaste de af jeres terninger, der ikke tidligere er lagt på et kort, og lægge de kastede terninger ud på et kort, der matcher terningernes øjne. Det gælder om at være først til at matche kort og terninger, og derved score point. Er I vilde med at blive venskabeligt mopsede på hinanden, så er Roll for it! en sikker vinder.

 

2-4 spillere.

20-40 min.

 

Bestil Roll for it!

 

 

Takenoko
 


Takenoko

Kejseren har udpeget jer til at passe og pleje slottets bambushave – samt pandaen der bor i den. Takenoko er et strategisk spil, hvor I skal udbygge haven, lave vandingskanaler og dyrke de tre forskellige typer bambus. Undervejs kan både vejrguderne og pandaen komme på tværs, så det gælder om at være både tålmodig, ihærdig og snedig. Et farverigt og humoristisk spil.


2-4 spillere.

60 min.

 

Bestil Takenoko

 

 

Ticket to Ride
 


Ticket to ride: Europe

Jernbanedrift har aldrig været så underholdende! På et farverigt kort over Europa kæmper spillerne om at forbinde de mange landes byer i tiden lige omkring år 1900. Et elegant familiespil, der skaber en god og konkurrencefyldt stemning (og som bonus bliver man en lille smule dygtigere til geografi).

 

2-4 spillere.

60 min.

 

Bestil Ticket to ride: Europe

 

 

Timeline
 


Timeline: General Interest

Rejs igennem verdenshistorien og byg en tidslinje over vigtige ting, personer og begivenheder. Et anderledes vidensspil, der ikke rigtig er en quiz, og heller ikke kræver lige så præcis paratviden som eksempelvis Bezzerwizzer. I stedet udemærker Timeline sig ved at det langsomt bliver sværere, og samtidig belønner sund fornuft. Du skal kunne læse engelsk.

 

2-8 spillere.

15 min.

 

Bestil Timeline

 

 

 


Toc toc woodman

Behændighedesspil i stil med Mikado. I Toc toc woodman skal man med en lille plasticøkse, forsigtigt hamre barken af et plastictræ for at få point og undgå minus-point. Det er let i starten, men derefter bliver det meget svært for de klodsede

 

2-7 spillere.

10 min.

 

Bestil Toc toc woodman

 

 

Tsuro
 


Tsuro

Her er målet ganske enkelt: sørg for at din drage flyver længere end de andre. Hver brik du lægger bygger videre på dragernes sti, og det gælder om at få de andres brikker til enten at støde ind i hinanden, eller fare ud over kanten af spillepladen. Spillet er enkelt at forstå og let at sætte op og spille, så næsten alle aldre kan være med.

 

2-8 spillere.

20 min.

 

Bestil Tsuro

 

 

Ubongo
 


Ubongo

Ubongo er et særdeles udfordrende og underholdende puslespil, hvor man kæmper for hurtigst muligt at få forskelligt udformede figurer til at passe sammen på hver sin spilleplade. Det er farverigt og lettilgængeligt, men sætter virkelig din rumsans på prøve.


1-4 spillere.

25 min.

 

Bestil Ubongo

 

 
    


Af: mec

Udgivet: Fredag 4. september 2020 • Opdateret: Torsdag 3. december 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier