Snushanen og slagsbroren | Nordfyns Bibliotek

Snushanen og slagsbroren

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Mette Christiansen anbefaler ”Det rene guld” af Karin Slaughter og Lee Child



’Det rene guld’ er en spændende kort historie, hvor de to forfattere lader hver sin markante hovedperson kollidere med den andens: den ordblinde politiefterforsker Will Trent og den hårdkogte eksmilitærmand Jack Reacher er begge undercover i Fort Knox på tilsyneladende separate missioner.

Will Trent arbejder på en kold sag. En vicesherif er for nyligt død efter at have været i koma i over 20 år. Han blev skudt i en lille by i Georgia for 20 år siden, og vidners beskrivelse af skytten dengang passer på Jack Reacher. Reacher er blevet sporet til Fort Knox, hvor han er på kortvarig (og for ham noget kedsommelig) opgave med at gøre rent og tælle guldbarrer. Politiet har brug for en prøve af Reachers DNA for at kunne afslutte sagen, og Trent bliver derfor sendt undercover for at få prøven.

Trent og Reacher ender med at skulle arbejde på samme opgave, og mens Trent venter på den rigtige mulighed for at få prøven, lærer han, at Reacher i virkeligheden også er der på en sag. Han er på jagt efter en farlig kriminel bande med forbindelser dybt ind i militæret, men han har brug for konkrete beviser for at opbygge en solid sag. Han rekrutterer den efterforskningserfarne Trent til at hjælpe ham, og da han stadig leder efter den rigtige mulighed for at få en prøve af Reachers DNA, accepterer han at hjælpe. Men de to ender med at falde over noget langt større end de opgaver, de hver især startede ud med…!

’Det rene guld’ er en kort, men meget underholdende dosis af både krimi og action, der kan læses på en enkelt aften. Forfatterne har sammen skabt en fængslende fortælling, hvor de sætter Trents ivrighed efter lov og retfærdighed op mod Reachers mere direkte måde at skabe justits. ’Det rene guld’ er en underholdende historie med uventede drejninger, sjove udvekslinger og bidder af action, som jeg klart kan anbefale.

Af bibliotekar Mette Christiansen
 



Af: mec

Udgivet: Torsdag 4. juni 2020 • Opdateret: Tirsdag 16. januar 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier