Sarah Skyt Persson: Sku’ det være en anden gang | Nordfyns Bibliotek

Sarah Skyt Persson: Sku’ det være en anden gang

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Denne bog er noget så usædvanlig som en arbejdspladsroman. Handlingens centrum er Sydbank i Herning, og fortællingen foregår over en uge i december, hvor arbejdspladsens julefrokost forberedes.



Hovedpersonen er den 31-årige Maria, der har været kasserer i banken de seneste 13 år. Egentlig havde Maria tænkt, at jobbet blot skulle være kortvarigt, men tiden er gået, og hun lader til at sidde fast i stillingen.
Maria har ellers mange gode grunde til at komme videre med sit liv. Dels har hun en forestilling om at rejse væk fra Herning, og dels har hun en affære med chefen – der i øvrigt er gift! Deres affære ender dog brat til julefrokosten, hvor Maria tager chefen med – bogstaveligt talt – bukserne nede i selskab med en anden af de kvindelige ansatte. 

Maria gør sit for at komme videre i form af mindfullness, men særlig mindfull virker hun ikke til at være. Som læser tvivler jeg på, om hun rigtig kommer til at lykkes med at komme ud af Herning og på den måde komme videre i tilværelsen. Maria er en kvinde uden nogen videre succes i en by, hvor ambitioner og drive er en del af selvforståelsen. 

Bogen er en sørgmunter fortælling, der er let læst og vældig underholdende. Selv om handlingen foregår i en bank, er det i virkeligheden ikke vigtigt, at handlingen foregår netop der. Det er arbejdspladsen, de personer og de handlinger, der er knyttet til den, der udgør romanen.

I øvrigt får den forsmåede Maria hævn over chefen. Jeg vil ikke afsløre hvordan, men jeg kan godt afsløre så meget, at selv det virker lidt tilfældigt… Alt i alt er ’Sku’ det være en anden gang’ en tragikomisk, underholdende og letlæst roman om en kvinde i provinsen, der prøver på at finde sig selv i voksenlivet.

Af bibliotekar Anne Mach Rasmussen
 

Tragikomisk roman om at være kørt fast i tilværelsen omkring de 30 år. Maria er kasserer i Sydbank i Herning på 11. år og har et forhold til sin gifte chef. Til trods for bankens mindfulness kursus kommer hun ikke rigtig videre i sit liv


Af: mec

Udgivet: Fredag 23. oktober 2020 • Opdateret: Fredag 23. oktober 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier