Rømø danner baggrund for hæsblæsende krimi med tråde til besættelsen | Nordfyns Bibliotek

Rømø danner baggrund for hæsblæsende krimi med tråde til besættelsen

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Marie Høst anbefaler ”Flod” af Ulrik Lauritzen


En stormfuld efterårsdag i 1976 bliver tyskeren Karl Seibech, som siden 2. verdenskrig har levet skjult på Rømø, bestialsk myrdet. Det bliver starten på en efterforskning, der trækker tråde tilbage til krigen. 

Socialpsykologen Louisa Moritz, som har tilknytning til øen, ankommer for at deltage i opklaringen af drabet. Louisa møder hård modstand fra øboerne, der går til ekstremer for at dække over hinanden. Alligevel lykkes det at afsløre forbrydelser på både dansk og tysk side. Forbrydelser der vel at mærke stadig finder sted. Det går efterhånden op for Louisa, at sagen rækker ind i hendes egen familie, og at dem, der står hende nærmest, også er skyldige i handlinger, der virker utilgivelige. 

”Flod” er en fortælling om sammenhold og tilgivelse, om sandheder og løgne og om at træffe de rette valg, selvom det sårer dem, man elsker. Romanen skubber til vores sort/hvide opfattelse af tyskernes og danskernes rolle under krigen, og den illustrerer, hvor blinde vi kan blive på vores egne værdier i en gruppe, som vi gerne vil beskytte og være en del af. 

”Flod” er velskrevet - vejret, øen og havet spiller en stor rolle. Man mærker saltet i luften og vinden i håret, og fornemmer øboernes respekt for naturens kræfter. Det hele kulminerer selvfølgelig samtidig med den største stormflod i mands minde. Min eneste anke er det store persongalleri – man skal virkelig holde tungen lige i munden ved læsning af romanen. 

”Flod” er Ulrik Lauritzens debut som romanforfatter, den er 1. del af en trilogi. Andet bind ”Dæmon” er på trapperne, så der er noget at glæde sig til. 

af bibliotekar Marie Høst
 

Serie: 
Fundet af en brutalt myrdet mand på en dansk vadehavsø åbner en efterforskning, som trækker indviklede tråde til 2. verdenskrig og til skumle begivenheder på øen. Begivenheder og hemmeligheder som øens befolkning helst ser forbliver glemte. Guf til alle krimilæsere


Af: mec

Udgivet: Fredag 22. juli 2022 • Opdateret: Fredag 22. juli 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier