Omsorg af Claire Keegan | Nordfyns Bibliotek

Omsorg af Claire Keegan

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Anne Mach Rasmussen anbefaler "Omsorg" af Claire Keegan.


Det siges, at man ikke skal dømme en bog ud fra sit omslag. Jeg må indrømme, at jeg faldt for Claire Keegans roman "Omsorg" netop på grund af sit smukke omslag. Romanen skulle snart vise sig også at være en lille, litterær perle.

"Omsorg" foregår i 1980’ernes Irland. Hovedpersonen er en unavngiven pige i skolealderen, som sendes i pleje sommeren over hos et ægtepar uden børn. Pigens mor er blevet gravid endnu en gang og pengene er små i familien. 

Hos plejefamilien, der bor på en gård i det sydøstlige Irland, oplever pigen for første gang, at nogen drager omsorg for hende, og tiden der bliver skelsættende for hende. 

At få nyt tøj, at en voksen har tid til at lære hende at læse, og den generelle opmærksomhed og anerkendelse fra voksne er både en ny, fremmed og rar oplevelse for pigen. Det skal dog vise sig, at selv de mest følelsesmæssigt stabile familier bærer på hemmeligheder og sorg.

"Omsorg" er en stemningsfuld og dyb roman på bare 90 sider. Meget af romanen består af dialog mellem pigen og de voksne, eller hvad pigen overhører, når de voksne snakker. Historien fortælles ud fra pigens synsvinkel, hvilket giver læseren et særligt indblik i og sympati for pigens oplevelser.

Claire Keegans "Omsorg" er en rørende fortælling om fattigdom og medmenneskelighed – og også om tab, sorg, kærlighed og evnen og viljen til at forsætte livet efter en stor tragedie. Jeg anbefaler "Omsorg" til alle, der holder af en lille roman med en stor fortælling. 

Slutteligt kan jeg afsløre, at efter at have læst romanen kan jeg se, at romanens indhold og omslag passer perfekt sammen!

af bibliotekar Anne Mach Rasmussen
 

Af Claire Keegan (2022)
En lille pige sendes i pleje på en gård i Irland. Væk fra hjemmets mange søskende og fattigdom. På gården mødes hun af en varme og omsorg, hun ikke har oplevet før. Men et møde med en nabokone rokker ved idyllen. Kortroman til læsere af smukke og poetiske historier


Af: mec

Udgivet: Fredag 2. september 2022 • Opdateret: Fredag 2. september 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier