Naziskatte og nationale hemmeligheder | Nordfyns Bibliotek

Naziskatte og nationale hemmeligheder

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Mette Christiansen anbefaler ’Farligt efterspil’ af Jeffrey Archer



Normalt er spionromaner ikke en genre jeg læser ret meget af, men ’Farligt efterspil’ af Jeffrey Archer lød spændende og jeg var på jagt efter noget andet end det jeg plejer at læse, så jeg gav den en chance – og det er jeg glad for at jeg gjorde!

Året er 1966. Vi befinder os midt i et spind af intriger, kunstforfalskninger, løgne og hemmeligheder der – hvis de var sande – drastisk ville have ændret resultatet af den kolde krig. Adam Scott, en arbejdsløs britisk eksofficer med en usikker fremtid, deltager i oplæsningen af sin vanærede fars testamente. Her viser det sig at en del af hans arv er en mystisk gulnet kuvert, der kan spores tilbage til farens tid i det engelske militær under Nürnbergprocesserne. Kuverten indeholder et brev fra Hermann Göring, der fører Adam til en schweizisk bankboks, hvori der er gemt et maleri - der oprindeligt tilhørte den sidste russiske Zar inden nazisterne beslaglagde det. Det viser sig imidlertid at både russerne og amerikanerne for alt i verden vil have fat i maleriet hurtigst muligt, da det indeholder et vigtig dokument med stor national og politisk betydning, der kan ryste selve grundlaget for den frie verden. Adams nysgerrighed får ham involveret i en dødbringende række begivenheder, og en episk jagt gennem flere europæiske lande tager fart. Hele tiden må han kæmpe for at holde sig selv i live og afdække hvad han er blevet involveret i.

’Farligt efterspil’ er en spændende og underholdende roman fuld af intriger, forræderi og overraskelser, som jeg varmt kan anbefale.

Jeffrey Archer er mest kendt herhjemme for hans populære bogserie ’Clifton-krøniken’, men han har også skrevet en række andre romaner. ’Farligt efterspil’ er en genudgivelse af en af hans tidlige romaner.

Af bibliotekar Mette Christiansen
 

Af Jeffrey Archer (2019)
Spionroman om fundet af en uvurderlig russisk ikon, som siden 2. verdenskrig har været gemt i en schweizisk bankboks, og hvis opdukken truer med at ændre magtbalancen mellem USA og Sovjetunionen
Emneord: spioner


Af: mec

Udgivet: Fredag 28. august 2020 • Opdateret: Mandag 7. september 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier