Mord til alle årstider | Nordfyns Bibliotek

Mord til alle årstider

Photo: Bibliotek & Borgerservice Nordfyn

Er du på jagt efter en charmerende bogserie, hvor uventet kærlighed og skærgårdsliv møder mordmysterier?


Så er Christoffer Holsts serie om Cilla Storm et godt bud. Serien lægger ud med ”Søde, røde sommerdrømme” og ”Blå, blå efterårsbølger”: to feelgood-detektivhistorier, hvor vi lærer journalisten Cilla Storm at kende. Efter hun er blevet forladt af sin kæreste flytter Cilla ind i en kolonihave på Bullholmen – en turisttæt lille ø i Stockholms skærgård. 

Da serien starter i ”Søde, røde sommerdrømme” er det midsommer. Cilla ankommer til Bullholmen for at starte sit nye fredelige liv, men i stedet ender hun midt i en mordefterforskning. Gennem sin nye nabo pensionisten Rosie møder hun Adam, som efterforsker drabet på ung kvinde. Det viser sig at Cilla er den, der sidst har set den unge kvinde i live. Cillas nysgerrighed får hende til selv at prøve at finde ud af hvad der skete, og det bringer hemmeligheder frem i lyset, som helst skulle være forblevet glemt.

I ”Blå, blå efterårsbølger ”er Cilla og Rosie blevet bedste veninder, så da Rosie vinder et weekendophold på et nyåbnet spa-hotel på Bullholmen, inviterer hun Cilla med. Weekendhyggen ender dog brat, da en af gæsterne til en bryllupsfest på hotellet findes dræbt. Samtidig arbejder Cilla nu som kriminalreporter på en mere end tredive år gammel sag, hvor sporene begynder at pege lidt for tæt på hendes nye hjem.

De 2 første bøger i serien er en vidunderlig blanding af feelgood-historie og hyggelig detektivroman - med nogle tilpas skræmmende detaljer, der giver dem lidt bid. Både persongalleri og omgivelser beskrives realistisk og underholdende, så det er naturligt og fængende at læse.  

De sidste 2 bøger i serien er ”Kalla, vita vinternätter” og ”Gröna, sköna vårvindar”.  Jeg glæder mig til at de bliver oversat til dansk, så jeg kan følge med i hvad Cilla og hende venner kommer ud for.

Af bibliotekar Mette Christiansen
 

Serie: 
En 19-årig pige bliver slået ihjel på en ø i den svenske skærgård, hvor journalisten Cilla lige er flyttet til. Sammen med sin nysgerrige nabo Rosie og politimanden Adam forsøger Cilla at opklare mordet
Serie: 
I 1988 forsvandt society-stjernen Laila Damm sporløst. På et efterårsomblæst Bullholmen sætter kriminalreporter Cilla Storm og skuespilleren Ella Svensson sig for at opklare mysteriet om den forsvundne kvinde


Af: mec

Udgivet: Fredag 6. august 2021 • Opdateret: Fredag 6. august 2021

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier