Mørke skygger over lyse dale | Nordfyns Bibliotek

Mørke skygger over lyse dale

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Laila Lønkjær anbefaler ”Den usynlige vogter” af Dolores Redondo.


Jeg er ivrig læser af krimi- og spændingsromaner! Hidtil har jeg mest læst værker af nordiske, tyske, britiske og amerikanske forfattere, men jeg har lige læst ”Den usynlige vogter” af den spanske forfatter Dolores Redondo, som er den første bog i hendes ”Baztán”-trilogi.

I bogen følger vi politikommissær Amaia Salazar, som er blevet udpeget til at lede efterforskningen af en række grusomme mord på meget unge piger i den smukke og mystiske Baztán-dal i Baskerlandet, hvor Amaia blev født og hvor hendes familie bor. Morderen følger et makabert mønster, hvor ligene er omgivet af dyrehår, hudrester og spor, som afgjort ikke er fra et menneske. De myrdede piger er rengjorte, håret arrangeret og deres hænder anbragt i jomfruelig stilling, men samtidig er tøjet flænset i stykker, kønsbehåringen barberet af og en kage er anbragt på skambenet.

Som om sagen ikke var ubehagelig nok i sig selv har Amaia svært ved at gense egnen, for der findes dystre hemmeligheder i hendes fortid, som hun har troet, hun kunne lægge bag sig. Efterforskningen tvinger dog Amaia og hendes amerikanske mand, James, til at bosætte sig i området for en tid. De flytter ind hos hendes tante, og hun genser sine to søstre. Genforeningen med familien og efterforskningen tvinger hende til at navigere mellem to lige konfliktfyldte fronter: den private og den professionelle. Og som handlingen skrider frem bliver grænsen mellem de to sider af hendes liv mere og mere udvisket…

Som fan af genren synes jeg virkelig Dolores Redondo er en eminent krimifortæller. Hun får fjerne egne, byer og personer til at stå lyslevende frem for det indre øje. Desuden er det udtryksfulde persongalleri et klart tegn på forfatterens store indsigt i den menneskelige tilstand, hvor vi møder både familieintriger, psykisk sygdom, overtro og kærlighed. Jeg skal helt sikkert læse de to følgende bøger i trilogien: ”De glemte børn” og ”Offergaven”.

Af Laila Lønkjær
 

Serie: 
Af Dolores Redondo (2015)
Krimi. Politikommissær Amaia Salazar sendes tilbage til sin barndoms landsby i den naturskønne Baztán dal i Baskerlandet. Hun har ikke gode minder derfra, og opklaringen af en række mord på unge piger kommer meget tæt på hendes egen familie


Af: mec

Udgivet: Fredag 17. juli 2020 • Opdateret: Mandag 7. september 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier