Landsbyidyl og historiske hemmeligheder | Nordfyns Bibliotek

Landsbyidyl og historiske hemmeligheder

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Mette Christiansen anbefaler ”Det lille bibliotek” af Rachael Lucas


I ”Det lille bibliotek” møder vi Lucy, som har besluttet sig for at tage 6 måneders orlov fra sit stressede job som historielærer. Hun får øje på en annonce, som ikke kunne være mere perfekt for hende: ”Smukt hus til leje i Cotswolds. Nedsat leje mod at hjælpe ældre nabo, herunder bistå med indkøb, lettere husholdning og daglig konversation.”

Huset ligger i landsbyen Little Maudley i den idylliske Cotswolds-egn. Det er som en opfyldelse af alle hendes drømme om et sted hvor hun kan slappe af og fordybe sig i sin interesse for historie, men hun opdager dog hurtigt at det der foregår meget mere i landsbyen end man skulle tro. 

Det viser sig at hendes nye nabo, den 96-årige Bunty, slet ikke har brug for og absolut ikke ønsker hjælp. Faktisk er hun i forvejen frustreret over at hendes svigerdatter hele tiden kommer og blander sig i hendes liv. Men Lucy bliver opsat på at komme ind på livet af den gamle dame, da hun opdager at Bunty har en forbindelse til verdenshistorien. Bunty har imidlertid ingen intentioner om at dele ud af sine hemmeligheder – men dog opstår der langsomt et venskab mellem de to kvinder.

Lucy bliver involveret i et projekt om landsbyens historie, hvor en gammel falmet telefonboks skal omdannes til et lille bibliotek. Også denne telefonboks har Bunty et helt særligt forhold til…

Lucys orlov i Little Maudley skulle kun have varet nogle måneder, men jo mere hun bliver en del af landsbyens og Buntys liv, jo mere bliver hun i tvivl: skal hun vælge sit gamle liv fra og i stedet blive i Little Maudley? 

”Det lille bibliotek” af Rachael Lucas er hyggelig og hjertevarm. Det er en opløftende fortælling der handler om fælleskab, prioriteter i livet, nye begyndelser og om at udfordre egne antagelser. Jeg glæder mig allerede til at læse ”Byens boghandel”, som er en selvstændig fortælling der også foregår i Little Maudley.

af bibliotekar Mette Christiansen
 

Af Rachael Lucas (2022)
Lucy er udbrændt og tager orlov fra jobbet som historielærer i London. Hun flytter til en lille landsby, som både byder på nye venskaber, en roligere hverdag og dramatiske minder fra modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Hyggelig landsbyidyl for læsere af feel good-romaner


Af: mec

Udgivet: Fredag 14. april 2023 • Opdateret: Fredag 14. april 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier