Læsning med svensk sommer-stemning | Nordfyns Bibliotek

Læsning med svensk sommer-stemning

Photo: Bibliotek & Borgerservice Nordfyn

Med udsigt til endnu sommer præget af Corona kan det være dejligt at svømme hen i en ægte feel good-roman. Sådan én er Grønne fingre søges af fransk-svenske Annika Estassy.


Fortællingen starter med fuld skrue på den svenske midsommer-idyl, da vi møder Leyla. Hun bor i Stockholm sammen med sin mand, Johan, og deres seksårige søn, Hugo. Lige under den idylliske overflade lurer problemerne imidlertid: Johan kan godt lide at få sig en tår over tørsten, og når han er beruset, bliver han desværre også voldelig. Han har mere en én gang slået Leyla, men af hensyn til hjem og barn er hun blevet i forholdet.

Langt oppe i Nordsverige bor den gæve 79-årige Agnes, som mangler hjælp til få passet sin kolonihave hen over sommeren. Et havemagasin er interesseret i at lave et interview med hende om hendes flotte kolonihave, men Agnes er begyndt at have svært ved selv at ordne haven. Hun har nemlig kræft og får kemobehandlinger. Agnes indrykker derfor en kontaktannonce efter hjælp, og da Leyla ser den, tager hun Hugo med sig og ender i Agnes’ kolonihavehus. 

I løbet af sommeren opstår der et særligt venskab mellem Agnes og Leyla, og da de hver især har deres problemer at kæmpe med, bliver de hinandens fortrolige.

Vi får et herligt indblik i et kolonihaveliv med skønne beskrivelser af fisketure, cykelture og en kolonihavefest. Og hvad angår Leylas forhold til sin voldelige ægtemand? Det vil jeg ikke afsløre her, men Leyla gennemgår en rivende udvikling og alt ender godt, præcist som det skal i en rigtig feel good-roman.

Grønne fingre søges er en letlæst, underfundig, underholdende og morsom sommerferie-roman, der efterlader læseren i godt humør.

Af bibliotekar Anne Mach Rasmussen
 



Af: mec

Udgivet: Fredag 25. juni 2021 • Opdateret: Fredag 25. juni 2021

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier