Kors for en konspirationsthriller | Nordfyns Bibliotek

Kors for en konspirationsthriller

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Dorthe Temberg anbefaler ”Corpus Christi” af Jesper Holm



Forsiden er præget af malteserkors, fuglebur og stenmejslede dunkle bogstaver: allerede inden jeg åbner for første side af ”Corpus Christi” er jeg spændt. Og den esbjergensiske forfatter er blevet kaldt ”Danmarks svar på Dan Brown”, så mine forventninger er høje. 

Hovedpersonen er den unge danske økonomistuderende Noah Smith, der er efterkommer af en tempelridder, og som bor på Corpus Christi Kollegiet i Oxford, hvor han arbejder med sin ph.d.-afhandling. I bogens begyndelse er Noah på vej til det teologiske fakultet for at møde professor Elisabeth Hurlington, som han skal være assistent for. Deres møde afbrydes da de modtager billedet af en mand, der er korsfæstet med kroppen vendt ind mod korset. Noah genkender manden som en tempelridder, og kører straks ud til den afdødes hus, hvor et frygteligt syn venter dem. De flygter fra stedet, da politiet kommer. 

Hvert år til Noahs fødselsdag har hans far fortalt ham at hvis en af de tilbageværende ni tempelriddere skulle dø en unaturlig død, vil der kun være 48 timer til at sikre bevarelsen af det som tempelridderne har beskyttet igennem 700 år. Noah tager opgaven på sig, og en hæsblæsende kamp mellem liv og død begynder. Ikke kun for Noah og professoren, men også for andre implicerede. Der er nemlig rigtig mange forskellige kræfter på spil, og der er mange der har stor interesse i det, som tempelridderne beskytter. Ældgamle konspirationer, gåder og trusler myldrer frem i kapløbet om at nå frem til tempelriddernes dybeste hemmelighed, så det går ikke stille for sig.

Sammenligningen med Dan Brown er fuldt ud på sin plads, og jeg har nydt ”Corpus Christi” på samme måde som Browns ”Da Vinci Mysteriet”. Jeg glæder mig til at komme i gang med efterfølgeren, der hedder ”Pater Noster”. 

Af bibliotekar Dorthe Temberg
 

Serie: 
Makkerparret Noah Smith, der er efterkommer af en tempelridder, og teologen Elisabeth Hurlington, kæmper for at bevare hemmeligheder skjult af tempelriddere i 1300-tallet bag koder og symboler


Af: mec

Udgivet: Fredag 11. september 2020 • Opdateret: Fredag 11. september 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier