Julen handler om hvem vi har, ikke hvad vi får | Nordfyns Bibliotek

Julen handler om hvem vi har, ikke hvad vi får

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Mette Christiansen anbefaler ”Jul i strandhuset” af Veronica Henry


Alle ved hvor stressende julen kan være, uanset hvor meget vi prøver at holde fast i hyggen. Det tårner sig op med invitationer, ønskesedler, gavekøb og madlavning, så når julen skal være perfekt, går det alt for nemt galt.

Det samme gælder bogens hovedperson Lizzy, der normalt elsker julen og vil gøre alt for at hendes familie skal få en vidunderlig jul. Denne gang er det dog anderledes: hun føler familien tager hende for givet, børnene skal snart flytte hjemmefra og hun er arbejdsløs. Filmen knækker for hende, da både mand og børn udebliver fra deres tradition med at pynte juletræet, og hun beslutter sig spontant for at køre sin vej og lade resten af familien klare sig selv over julen, mens hun tager ud til en venindes strandhus ved Everdenes kyst. 

Hvad hun ikke ved er at hun snart får uventet selskab: teenageren Harley har det svært med sin mors kæreste, og føler at det vil være bedre for hans mor og lillebror, hvis han ikke er hjemme over julen. Derfor kører han ned til strandhuset, hvor han har fritidsjob som opsynsmand. Alt imens Jack og hans søn Nat kører til samme område for at holde jul i nye omgivelser, da de ikke kan håndtere juletiden efter deres kone og mor er død. 

Lizzy, Harley og Jack møder hinanden i Everdene, og selvom de kun har kendt hinanden i meget kort tid, hjælper de hinanden med at komme videre, og der går ikke længe inden de holder deres egen slags jul. Samtidig leder Lizzys familie desperat efter hende, for julen vil jo ikke være den samme uden hende.

”Jul i strandhuset” er en hyggelig juleroman med kærlighed, håb, tilgivelse og et varmt budskab om at slippe forventningerne og give omsorg til sig selv og sine nærmeste.

af bibliotekar Mette Christiansen
 

Af Veronica Henry (2022)
Julen er hjerternes fest, men som husmor kan det også være utroligt stressende og hårdt arbejde. Da Lissys familie brænder hende af lillejuleaften, beslutter hun sig for at stikke af hjemmefra. For læsere af feel good-romaner


Af: mec

Udgivet: Fredag 8. december 2023 • Opdateret: Tirsdag 9. januar 2024

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier