Fra angst til livsglæde | Nordfyns Bibliotek

Fra angst til livsglæde

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Mette Horsman anbefaler ’Se mor, jeg danser’ af Puk Elgård


Jeg er lige blevet færdig med at høre min første lydbog… og det var en rigtig positivoplevelse! Jeg har hørt Puk Elgårds selvbiografiske bog ’Se mor, jeg danser’. Personligt har jeg stor respekt for Puk, både som journalist og tv-vært, så for mig var det et kæmpe plus, at det er hende selv, der har indtalt bogen.

Det er en fortælling om en barndom fyldt med sorg, forældrenes misbrug og tanken om at være et erstatningsbarn for søsteren Pia, der døde, da hun var 7 år gammel. Puk udviklede angst i sine teenageår, der stadig dukker op af og til. I bogen tager hun os med på en rejse til New Mexico, hvor hun gennemgår nogle ældgamle og hemmelighedsfulde indianerritualer. Hun genoplever mange minder fra sin opvækst, og ser sine dæmoner i øjnene for at bekæmpe dem.

Hun har tidligt i livet besluttet sig for at være en mønsterbryder, der for alt i verden ikke vil ende i et misbrug ligesom sine forældre. Forældrenes misbrug tog for alvor fat i kølvandet på Puks søsters død. Forældrenes liv har gjort Puk til en ekstremt pligtopfyldende og kontrollerende person, som altid har taget afstand fra alkohol og piller, da hun var bange for at havne i den samme afhængighed som sine forældre. I bogen veksler Puk mellem de ritualer hun gennemgår i New Mexico, og erindringer fra sit liv. Bogen er en rørende fortælling om hvordan Puk blev til den livsglade og åbenhjertige person hun er i dag, og at høre den fortalt med hendes egen stemme gør lytteoplevelsen helt speciel.

Af Mette Horsman
 

Af Puk Elgård (2019)
Mønsterbryderen Puk Elgård (f. 1968) deltager i et indianerritual i New Mexico og behandler her sit traume om et barndomshjem, der var ødelagt af sorg over hendes døde søster


Af: mec

Udgivet: Fredag 25. september 2020 • Opdateret: Fredag 25. september 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier