Familiedrama fra tre vinkler | Nordfyns Bibliotek

Familiedrama fra tre vinkler

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Pia Hansen anbefaler ”En helt normal familie” af Mattias Edvardsson


Da 19-årige Stella anklages for at have myrdet den 32-årige Christoffer, går alting i stykker for hendes familie. Han er fundet dræbt af knivstik i en park, hvor et vidne har set Stella, og oven i købet er der fundet aftryk af hendes sko. Men er det nok til, at Stella kan blive dømt? 

Bogen er i tre dele: først følger vi Adam, der er Stellas far. Han har altid følt sig meget knyttet til datteren, og det kommer selvfølgelig som et stort chok for ham, da hun bliver anklaget og varetægtsfængslet. Hvor godt kender han egentlig Stella? Han så pletterne på hendes bluse da hun kom hjem den nat, men skal han sige det i retten?

I anden del følger vi Stellas tanker fra hendes fængselscelle. Hun tænker på sit liv, der har været præget af hashrygning og skoleslagsmål. Når noget bliver for skemalagt og forudsigeligt står hun af – hun stoppede f.eks. til håndbold, selv om hun var en talentfuld spiller, fordi træneren ville bestemme for meget. Hun har ofte følt sig forkert i forhold til forældrene, og hun er meget bevidst om at hun ikke har været det barn, de drømte om.*

Til sidst oplever vi Ulrika, Stellas mor, der kæmper for at få sin datter frikendt. I bidder får vi et nuanceret billede af hvordan forældrene mødtes, deres oplevelse af at skulle være forældre, Stellas opvækst og barndom – og fortielser og løgne, set med forskellige øjne.
Bogen er utroligt spændende – man må hele tiden lige læse et afsnit mere. Den måde den er bygget op på, så vi får nogle af de samme begivenheder set med fars, datters og mors øjne, er en virkelig god måde at gøre det på. Selvfølgelig vil man som læser også gerne vide, hvem der dræbte Christoffer, men det er ikke en egentlig krimi i den forstand, at det er opklaringen af mordet, det er det essentielle, det er mere det psykologiske spil mellem de involverede personer, og deres forskellige måder at tænke og reagere på, der gør bogen spændende.

Af Pia Hansen
 



Af: mec

Udgivet: Fredag 6. november 2020 • Opdateret: Fredag 6. november 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier