En velskrevet øjenåbner omkring køn, feminisme og #metoo | Nordfyns Bibliotek

En velskrevet øjenåbner omkring køn, feminisme og #metoo

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Dorthe Schmidt Temberg anbefaler ’Blondinens betragtninger’ af Helle Thorning-Schmidt.


Helle Thorning-Schmidt har de sidste år deltaget aktivt i debatten om ligestilling, køn, feminisme og #metoo. I denne bog forsøger hun at nuancere debatten. 

Helle Thorning-Schmidt fortæller, at hun har været feminist siden hun var 12 år. Hun læste Suzanne Brøgger, Herdis Møllehave og Erica Jong og hørte plader med Shit & Chanel. Feminismen blev en del af hendes verdensbillede, og det mener hun har været med til at styrke hende gennem hele livet. Bogen er ikke en personlig beretning fra perioden som statsminister og politiker, men der er selvfølgelig eksempler med i bogen fra den periode til at understøtte hendes pointer.   

Hvert kapitel indledes med et citat fra en person, der har ytret sig offentligt i forhold til ligestilling. Første kapitel indledes med Sofie Lindes oplæg til Zulu Comedy Galla 2020. Oplægget genstartede ligestillingsdebatten herhjemme. 

Flere steder anvender Helle Thorning-Schmidt internationale undersøgelser som baggrund for sine personlige perspektiver på debatten. Hun er meget åbenhjertig i bogen, som er baseret på hendes egne erfaringer og skrevet med indsigt og humor. 

Jeg har i den grad fået en bredere baggrundsviden at danne mine egne meninger ud fra. Der er flere af mine antagelser og meninger, der er blevet mere nuanceret eller ændret en del efter læsningen. 

Bogen er et stærkt indlæg fra en kvinde, der ønsker at nuancere debatten og sætte mere skub i den. Bogen giver stof til eftertanke og kan varmt anbefales - også som udgangspunkt for en god debat i familien. Det har den i hvert fald været hjemme hos os med vores 2 voksne børn, der er midt i 20’erne. 

af bibliotekar Dorthe Schmidt Temberg 
 

Bog om feminisme, køn og #metoo skrevet af Danmarks første kvindelige statsminister Helle Thorning-Schmidt. For alle voksne læsere med interesse i samfundsudvikling, forskelsbehandling og ligestilling


Af: mec

Udgivet: Fredag 10. juni 2022 • Opdateret: Fredag 10. juni 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier