Den komplette guide til galaksen af Douglas Adams | Nordfyns Bibliotek

Den komplette guide til galaksen af Douglas Adams

Photo: Bibliotek & Borgerservice

”I begyndelsen blev universet skabt. Det har gjort en masse mennesker meget vrede og betragtes i vide kredse som en ret dårlig idé.” – Douglas Adams



”Den komplette guide” består af de fem bøger, der udgør den samlede ”Hitchhiker’s guide to the Galaxy”. Douglas Adams’ (1952-2001) værk er en kultklassiker indenfor den særlige genre, han selv opfandt, hvor britisk humor, samfundskritik, innovativ spekulation og kreativ fantasi kobles med en rejseguide, rumskibe, tidsrejser og en enkelt kærlighedshistorie. Vi får endda svaret på ”Livet, universet og det hele”, som supercomputeren Deep Thought bruger 7,5 millioner år på at regne ud.

Arthur Dent lever et stille og roligt liv på jorden, indtil hans hus trues med kondemnering for at give plads til en ny ringvej. Situationen eskalerer pludselig, da hele jorden trues af vogonerne, der skal gøre plads for den ny ringvej i hyperrummet. I sidste øjeblik reddes Arthur af sin ven Ford Prefect, der ikke nedstammer fra en abe, men rent faktisk kommer fra en lille planet et sted i nærheden af Betelgeuze, og ikke fra Guildford, som han altid havde hævdet! Det viser sig også, at menneskeheden kun er den tredje mest intelligente livsform på jorden, og at de to klogeste allerede har reddet sig i sikkerhed.

Arthur opdager, at galaksen bebos af utallige andre livsformer. De fleste af dem opfører sig ligesom menneskerne – venlige, drømmeriske og søgende, men også bureaukratiske, tåbelige og ondskabsfulde. Han tvinges gradvis til at udvide sin horisont fra at se jorden som universets centrum til at indse, at han kun stammer fra den lidt kedelige sektor ZZ 9 Pluralis Z Alpha.

”Den komplette guide til galaksen” giver en god latter, men også rum for eftertanke.

Af bibliotekar Hans Trygve Birkeland
 



Af: mec

Udgivet: Fredag 14. august 2020 • Opdateret: Mandag 24. august 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier