Britt-Marie var her af Fredrik Backman | Nordfyns Bibliotek

Britt-Marie var her af Fredrik Backman

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bogen er underholdende, humoristisk og rørende.


Jeg blev overrasket over hvor meget den fangede mig, og jeg havde svært ved at lægge den fra mig, faktisk så meget at jeg blev nødt til at læse en anden bog af samme forfatter ” En mand der hedder Ove”. Jeg var glad for at jeg var alene da jeg læste den, for jeg kunne ikke lade være med at grine højlydt flere gange, og nu glæder jeg mig til at se filmen.

Bogen skildrer Britt-Marie som forlader sin mand efter næsten 40 års ægteskab. Hun har brugt hele sit liv på at holde hus for sin mand Kent og hans to børn. Kent er en succesrig entreprenør som gør gode forretninger med Tyskland – især om aftenen. Men da hendes mand, får et hjerteanfald og hans meget yngre elskerinde overbringer hende denne nyhed, får hun nok. Britt-Marie flytter på hotel og får job i den lille flække Borg som leder af en fritidsklub. Byen er tæt på lukkedøden, men hun begynder at træne en flok børn, som er lidt overladt til sig selv, i fodbold. 

Britt-Marie har overhovedet ikke forstand på fodbold. Faktisk hader hun fodbold, for når Kent endelig kom hjem sent om aftenen fra arbejde, så bestilte han ikke andet end at se fodbold, men hun får skabt et sammenhold og en god ”connection” med børnene.

En spirende ny forelskelse er også under opsejling. Den lokale politimand har fået et godt øje til Britt-Marie, samtidig vil Kent have hende hjem igen, så nu skal hun finde ud af, om hendes nye liv er det hun vil satse på. 

Jeg anbefaler bogen, da den er fængslende og underholdende. Dens udtryk er for manges dagligdag, så den giver anledning til selvrefleksion. 

Af Uffe Wacher 
 

Af Fredrik Backman (2014)
Britt-Marie er 63 og forlader efter 40 års ægteskab sin mand. Hun ender i en lille flække, hvor hun trods sin bedrevidenhed og sit rengøringsvanvid falder til og faktisk gør en forskel
Emneord: ældre


Af: mec

Udgivet: Fredag 20. november 2020 • Opdateret: Fredag 20. november 2020

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier