Anna Grue: Mysteriet i Genbrugsen | Nordfyns Bibliotek

Anna Grue: Mysteriet i Genbrugsen

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Det sker af og til, at en låner har læst en bog, som vedkommende bare må anbefale mig at læse. Sådan var det med Anna Grues Mysteriet i Genbrugsen.


I Mysteriet i Genbrugsen møder vi Anne-Maj Mortensen, en 65-årig lægesekretær, som nyligt er gået på efterløn. Hun bor sammen med gravhunden, Mortensen, i et lille byhus i kernen af en sjællandsk provinsby. I byen bor også Anne-Majs datter, Iben, og barnebarnet, Didi, på 10 år.

Anne-Maj arbejder frivilligt i byens genbrugsbutik. Her går livet sin stille og rolige gang, lige indtil flere af butikkens ansatte dør inden for kort tid. Anne-Maj synes, det er mystisk med de mange dødsfald. Hun kontakter politiet, men da hun ikke finder, at de tager hendes henvendelse seriøst nok, beslutter hun sig for selv at gøre lidt detektivarbejde. Det viser sig, at hendes nyfigenhed skal få hende ud på en livsfarlig mission!

Læseren får et klart billede af Anne-Maj.  Jeg ser hende som en trivelig dame, der er farverig i både påklædning og væremåde. Hun har været alene om opdragelsen af Iben, og de mange år som enlig, har gjort hende til en selvstændig, handlekraftig kvinde med sine meningers mod. Hun er en kærlig mormor for Didi og ser Iben som en ligeværdig voksen med sit eget liv. 

Anne-Majs store interesse er madlavning; det er her hun kobler af. Hun holder også af havearbejde, hun holder hjernen i gang med krydsord – og så opklarer hun nu også lige mord!

Jeg læser sjældent krimier, da jeg ofte finder dem for barske, men denne her er faktisk vældig hyggelig. Den er underholdende og spændende på én gang. Særligt i slutningen, hvor det hele spidser til, kunne jeg slet ikke lægge bogen fra mig. Mysteriet i Genbrugsen er første bind i en ny serie om Anne-Maj Mortensen, og jeg glæder mig til at læse de næste bøger. 

Mysteriet i Genbrugsen anbefales til alle, der holder af engelske krimier som f.eks. Barnaby og til alle, der bare gerne vil læse en velskrevet, underholdende, spændende og god bog!

Af bibliotekar Anne Mach Rasmussen

 



Af: mec

Udgivet: Fredag 5. februar 2021 • Opdateret: Fredag 5. februar 2021

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier