Daisy Jones & The Six | Nordfyns Bibliotek

Daisy Jones & The Six

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Anne Mach Rasmussen anbefaler Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid.


Jeg lytter meget til musik, og særligt den musik, der opstod i Laurel Canyon (en kreativ bydel af L.A.) i slutningen af 1960’erne og starten af 1970’erne. Derfor blev min interesse vakt, da jeg faldt over romanen Daisy Jones & The Six af Taylor Jenkins Reid.

Daisy Jones & The Six er en gribende fortælling om den fiktive, ikoniske rockgruppe Daisy Jones & The Six, der havde en kort, men intens levetid i 1970’erne. Bandet havde en stor fanskare, udsolgte koncerter og masser af spilletid i radioen.

I 2016 ser bandet tilbage på den tid og fortæller nu i interviewform for første gang om bandets op- og nedture og om, hvad der gjorde, at bandet brød op på toppen af deres popularitet sidst i 1970’erne.

Historien om bandet starter i slutningen af 1960’erne, hvor den unge, talentfulde Daisy Jones bor i Laurel Canyon, hvor musiklivet blomstrer. Her er hun til koncerter med blandt andre The Byrds og The Doors, og inspireret af disse, er hun fast besluttet på, at hun selv vil udgive en plade.

Bandet The Six med forsangeren Billy er også i Laurel Canyon med det samme formål: at leve af musik. En pladeproducer foreslår, at Daisy og Billy skal synge sammen. Det bliver begyndelsen på en eksplosiv succes med store hits og mange fans. Det bliver dog også starten på en tid med kærlighedsaffærer, musikalske rivaliseringer, jetsetliv og et stort forbrug af narkotika, piller og alkohol.

Stilistisk set er Daisy Jones & The Six spændende på grund af interviewformen, som bæres fint frem af romanens kulørte og troværdige persongalleri. Endvidere er der en god beskrivelse af et miljø og en tidsperiode, som kan være sagnomspundet i sig selv. Romanen er opdigtet, men løst inspireret af bandet Fleetwood Mac og kærlighedshistorien mellem Stevie Nicks og Lindsey Buckingham. Som bonusinformation er romanen netop filmatiseret som tv-serie.

Daisy Jones & The Six er en underholdende feel-good bog, som jeg anbefaler til læsere med interesse for musik, kreative miljøer og menneskelige relationer.
 

af bibliotekar Anne Mach Rasmussen
 

Ville du ønske, du havde været på tour med et af 1970'ernes mest ikoniske bands? Så kom med backstage i denne musikroman om det fiktive band "Daisy Jones & The Six". Til alle musikinteresserede læsere


Af: mec

Udgivet: Fredag 7. juli 2023 • Opdateret: Fredag 7. juli 2023

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier