At rejse er at forberede sig | Nordfyns Bibliotek

At rejse er at forberede sig

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Mange danskere vælger at forlade hjemmets fire vægge, når sommeren kommer. Vi drager ud i verden og oplever nye områder, byer og lande.



Som regel kræver rejsen en grad af forberedelse, både hjemmefra og undervejs – så her vil jeg præsentere to rejsebogsserier for dig, der gerne vil have godt styr på rejsen, og som måske skal opleve et nyt sted for første gang. De to bogserier supplerer hinanden ganske godt, fordi de er bygget op på cirka samme måde.

”Turen går til” fra Politikens Forlag er nok den største rejsebogsserie i Danmark med cirka hundrede destinationer. Bøgerne spænder vidt i indhold og rummer ikke kun seværdigheder men også henvisninger til restauranter, shopping, transportmuligheder og alt det andet praktiske du kan få brug for at vide noget om. Bøgerne også gode at have med på turen, hvis du er mere spontant anlagt, da du hurtigt kan slå op på det geografiske område du befinder dig i, og finde inspiration til oplevelser.

Lonely Planets bogserie, ”Oplev”, indeholder endnu ikke så mange destinationer som ”Turen går til”. Men hvor ”Turen går til” fokuserer på at få mange attraktioner med, så dykker ”Oplev” ned i specifikke emner og attraktioner. Hvis du godt kan lide at forberede rejsen hjemmefra, så brug bogen til også at finde ud hvad du kan forvente af attraktionerne. 

Når du bruger rejseguides, der spænder så vidt i indhold, er det en god ide at tjekke bogens udgave. Særligt større byer forandrer sig hurtigt, og en 3 år gammel bog kan have forældet indhold, når det kommer til restauranter og shopping. Bruger du en bog af ældre dato er det derfor en god ide også at tjekke hjemmesider på det du gerne vil opleve, for at få bekræftet omskiftelige detaljer såsom åbningstider.

Af Projekt- og kulturformidler Anders Vesterholm

 

 

 

 



Af: mah

Udgivet: Fredag 24. juni 2022 • Opdateret: Fredag 24. juni 2022

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier