Kender du et barn i alderen 1-7 år? | Nordfyns Bibliotek

Kender du et barn i alderen 1-7 år?

Photo: Bibliotek & Borgerservice

Og kender du LæseLeg?


LæseLeg er et billedbogskoncept for børn i alderen 0-7 år. Formålet er at gøre arbejdet med børns sprog lettere og bedre i dagpleje, institutioner og skoler. Forældre og børn kan også læse bøgerne sammen i ro og mag derhjemme.

LæseLeg-bøgerne består af et bredt udvalg af klassiske og moderne billedbøger, som voksne og børn kan læse og tale om sammen, mens de læser.  Bøgerne er inddelt i fire aldersklasser: 1-3 år, 3-4 år, 5-6 år og 6-7 år.

Eksempelvis er der bogen 'Traktor' af Troels Gollander. I et let forståeligt sprog fortælles om traktorens mange muligheder og egenskaber, og der er mange, dejlige billeder, der kan give en god snak mellem barnet og den voksne.

I 'Sille skal dele' af Sofia Rådström, får Sille besøg af Esther. Sille vil ikke dele sit legetøj med Esther. Det giver lidt konflikt, lige indtil pigerne i fællesskab finder ud af at deles om fars computer og indbetalingskort. Så er det far, der ikke vil dele. Det er en humoristisk bog med fine illustrationer over et emne, som mange børn og voksne vil kunne genkende.

I Anna Llenas’ 'Farver og følelser' vågner Farvemonsteret op i et underligt humør. Der er kommet rod i følelserne, og nu er det tid til at rydde op. Læseren skal hjælpe med at rydde op og få styr på glæden, tristheden, vreden, frygten og roen. En fin bog til samtale om de forskellige grundfølelser.

I 'Morfar flytter ind' af Eva Susso, flytter morfar ind hos Emil og Haddy. Morfar kommer helt fra Afrika, hvilket giver nogle sjove og finurlige episoder i bogen. Bogen er oplagt til en snak om vaner, rutiner og forskelligheder.

Bibliotekerne i Nordfyn har LæseLeg-bøger på vores tre biblioteker, så kom og se, om der ikke er et par bøger eller tre, der kan fange jeres interesse. Bøgerne har fået en særskilt plads på bibliotekerne, så de er lette at finde.

Nordfyns Biblioteker samarbejder med kommunens sprogkonsulent om at støtte brugen af konceptet i kommunens børnehuse. Se mere på www.laeseleg.dk.

Du kan også læse mere om konceptet på LæseLeg – Læs sammen med dit barn

Af bibliotekar Anne Mach Rasmussen

Serie: 
Om traktoren som arbejdsmaskine, om hvordan den bruges i marken, i skoven og i byen
Emneord: traktorer
Billedbog med rimet tekst. Sille og Esther skal lege. Esther vil lege med alt Silles legetøj, men det er Sille ikke meget for. Det er jo hendes! Men til sidst lærer Sille at dele, men kan far også dele?
Af Anna Llenas (2019)
Billedbog. Farveuhyret er helt forvirret. Han har blandet alle sine følelser sammen. Heldigvis hjælper en pige ham med at sortere følelserne glæde, tristhed, vrede, frygt og ro i hver sin krukke, så de fungerer bedre
Billedbog. Haddy og Emils morfar fra Gambia flytter til Grønnedal. Morfar snakker et fremmed sprog, kommer fra en anden kultur og opfører sig ikke som en typisk svensk morfar. Det kommer der nogle sjove oplevelser ud af


Af: mec

Udgivet: Torsdag 22. april 2021 • Opdateret: Mandag 3. maj 2021

Spar strøm og CO2

Når du bruger vores hjemmeside, kan du mindske strømforbrug og dermed CO2-udledning ved at gøre to ting:

  1. Vælg "Brug mørke farver": Nogle skærme bruger mindre strøm, når de viser mørk baggrund.
  2. "Skjul medier" (billeder og video): Hvis du undlader at indlæse billeder og videoer, sparer du strøm, da mere datatrafik er lig med mere strøm.

Du kan altid ændre indstillingerne igen 😉

Brug mørke farver
Skjul medier