Forbrydelse og forelskelse | Nordfyns Bibliotek

Forbrydelse og forelskelse

Biblioteket anbefaler
Photo: Bibliotek & Borgerservice

Bibliotekar Dorthe Temberg anbefaler Italienske forbindelser af Sandra Hedegaard Rasmussen


Jeg sidder i køkkenet hos en veninde. Jeg er kommet med en stor buket blomster til hende, da hun lige er kommet hjem fra hospitalet efter en større operation. Hun har fået flere gaver i den anledning, og bl.a. ligger Italienske forbindelser af Sandra Hedegaard Rasmussen på bordet - en forfatter jeg ikke har hørt om før. Jeg spørger min veninde, om hun tidligere har læst noget af forfatteren, og hun fortæller, at Sandra faktisk er en af hendes bekendte og at det er hendes debutroman. Hun fortæller desuden, at Sandra er forhenværende politibetjent. Da jeg kommer hjem vender mine tanker igen tilbage til bogen og jeg beslutter mig for at jeg simpelthen bare må læse den.

I bogen følger vi politibetjenten Louisa, der bor i Nyborg og arbejder på politistationen i Odense. Historien indledes med at Louisa bliver udlånt til en politistation i København for en periode. Igennem arbejdet møder hun Luka og de forelsker sig i hinanden. Der er bare den hage ved det, at han er søn af en dansk-italiensk kriminel byggematador. 

Imellem de to opstår et spil af kærlighed og moralske udfordringer - dels i forhold til Louisas arbejde, og dels i forhold til Lukas familieforhold. Krimi-delen af fortællingen følger en genkendelig formel, der til gengæld bliver bare flettet helt specielt sammen af sproget, fordi det er meget mere nuanceret end i mange af de spændingsromaner jeg ellers har læst. Lixtallet er måske også lidt højere. Jeg synes virkelig det beriger fortællingen, der får mange nuancer og facetter, f.eks. i beskrivelsen af Louisas gåture i skoven og langs stranden. Det beskriver også tydeligt hvordan hun i de enkelte situationer forvandler sig fra en stille og usikker kvinde til en selvsikker og handlekraftig politikvinde. Mange sætninger er skrevet med kursiv, hvilket signalerer at det er de enkelte personens tanker vi får indblik i. Det skærper læserens forståelse af de enkelte personer i bogen – og selv de kriminelle får man en bedre forståelse af. 

Jeg venter spændt på næste bog fra forfatteren.  

Af bibliotekar Dorthe Temberg

Sandra Hedegaard Rasmussen: Italienske forbindelser
29-årige Louisa foretrækker (single)livet som politibetjent, indtil hun møder den smukke advokat, Luka. Louisa er vanvittigt forelsket, men Lukas familie er rodet ind i lyssky forretninger med den italienske mafia, og snart er både Louisas og hendes elskedes liv i fare


Af: mec

Udgivet: Fredag 19. februar 2021 • Opdateret: Fredag 19. februar 2021